Αξιότιμα Μέλη της ΕΕΣΓΠΧ,

Μετά την διευκρινιστική επιστολή του κ. Χούπη εκ μέρους της Εφορευτικής Επιτροπής, όπου με σαφή, επεξηγηματικό και νηφάλιο τρόπο αναλύθηκε η φύση και η έκταση του προκύψαντος προβλήματος στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, καθίσταται σαφές ότι ουδέν ζήτημα προκύπτει που να επηρεάζει την όποια βούληση του εκλογικού σώματος της ΕΕΣΓΠΧ, καθόσον ο εκλογικός κατάλογος έχει οριστικοποιηθεί από το βράδυ της λήξης της Γενικής Συνέλευσης (Σάββατο 27/01/2024).

Κατόπιν τούτου όλα τα υποβολιμαία, κακεντρεχή και συκοφαντικά σχόλια, απ’ όπου κι αν προέρχονται, και ιδιαιτέρως από υποψηφίους της εκλογικής διαδικασίας, δεν αγγίζουν την ηθική ακεραιότητα και εντιμότητα του απερχομένου Διοικητικού Συμβουλίου. Χαρακτηρίζουν μόνο αυτούς που τα διακινούν.

Σχετικά με την προταθείσα από κάποιους εναλλακτική λύση άλλου συστήματος διενέργειας ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, τους ενημερώνουμε ότι το σύστημα Ζευς έχει επιλεγεί από το 2017 γιατί είναι το μόνο που επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο της κάλπης από την Εφορευτική Επιτροπή και όχι από τον διαχειριστή της ψηφοφορίας, διασφαλίζοντας το αδιάβλητο και το απόρρητο της ψήφου.

Ελπίζουμε για την αποκατάσταση του προβλήματος το συντομότερο δυνατό, και την απρόσκοπτη συνέχιση και ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος
Δρ Δρ Αναστάσιος Μυλωνάς
MD, DMD, PhD, PhD

Ο Γενικός Γραμματέας
Ηλίας Χρονάς
MD, DMD