Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

Όπως γνωρίζετε η 27 Ιουλίου έχει καθιερωθεί από την IFHNOS (International Federation of Head and Neck Oncologic Societies) ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου κεφαλής και τραχήλου.

Στα πλαίσια των ενημερωτικών εκδηλώσεων και σε συνεργασία με την ΥΠΕ Κρήτης, τον Ιατρικό και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου διοργανώνουμε:

α) στις 5 Ιουλίου, στο Ηράκλειο Κρήτης, Ημερίδα με θέμα "Καρκίνος Κεφαλής και Τραχήλου – από την πρόληψη στη θεραπεία" με αποδέκτες ιατρούς, οδοντιάτρους και κοινό.

Στην διάρκεια αυτής της ημερίδας 21 γενικοί γιατροί και 21 οδοντίατροι από όλη την περιφέρεια Κρήτης θα παρακολουθήσουν Εκπαιδευτικό Σεμινάριο πρώιμης αναγνώρισης και περαιτέρω χειρισμού ασθενών με υποψία καρκίνου κεφαλής και τραχήλου.

β) στις 27 Ιουλίου, σε όλα τα Κέντρα Υγείας της Κρήτης, εκδηλώσεις για το κοινό, με ομιλίες και προβολή video, που αφορούν τον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου, από τους γιατρούς και τους οδοντιάτρους που εκπαιδεύτηκαν για αυτό κατά την διάρκεια της Ημερίδας.

Στις δύο αυτές εκδηλώσεις προσπαθούμε να συγκεράσουμε την εκπαίδευση στην τριτοβάθμια θεραπευτική προσέγγιση με την ευρεία συνεργασία την οποία απαιτεί η πρόληψη και η πρώιμη αναγνώριση.

Ο σκοπός των εκδηλώσεων και η αξία των συναδέλφων που προθυμοποιήθηκαν να συνδράμουν σε αυτές, αποτελεί την πιο βάσιμη ελπίδα για την επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, στους φορείς κα στα άτομα που στηρίζουν αυτές τις εκδηλώσεις, ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Με εκτίμηση
Ελένη Κονσολάκη
Δ/τρια Κλινικής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής ΠαΓΝΗ

Σχετικά αρχεία: