1. E-mail κ. Χατζημανώλη “Παν.Νοσ.Ηρακλείου” 5.3.12
Αγαπητέ κ. Αντωνιάδη,
Σήμερα με ενημέρωσαν από το Τμήμα Προσωπικού του Νοσοκομείου μας (μετά από δικό μου αίτημα), ότι από τις 17 -2-2009 που έχει σταλεί επιστολή σας τελευταία φορά, δεν έχει πάει άλλη (ποτέ στα επόμενα χρόνια ), νεότερη επιστολή σας.
Ως εκ τούτου ζητούν την τελευταία που λέτε ότι στείλατε στις 29 -02- 2012 με κάποιο FΑΧ, για να απαντήσουν Άμεσα!
Ευχαριστώ πολύ,
Δρ.Παναγιώτης – Ιωάννης Χατζημανώλης
Συντονιστής Διευθυντής Κλινικής
Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής
Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου
2. E-mail κ. Αντωνιάδη προς τον κ. Χατζημανώλη 8.3.12
καλημέρα,
το αίτημα γίνονταν πάντοτε στο Τμήμα προσωπικού του νοσοκομείου
τα τμήματα προσωπικού βλέπουν τις κενές θέσεις και μας ενημερώνουν
οι θέσεις της κλινικής σας συνυπολογίζονταν στον αριθμό
η επιλογή αφορά τους υποψηφίους
αυτά προς ενημέρωσή σας
ευχαριστώ για το ενδιαφέρον
Κ. Αντωνιάδης
3. E-mail κ. Ζαννάκη Γ.Ν.Α. “Ιπποκράτειο” 7.3.12
Θα ήθελα να ενημερώσω το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας μας, τον πρόεδρο της επιτροπής διαγωνισμού, και τα μέλη της εταιρείας μας, ότι ουδέποτε το τμήμα προσωπικού του νοσοκομείου μας (ΓΝΑ Ιπποκράτειο) έλαβε ειδοποίηση για κενή θέση ειδικευομένων, από την γραμματεία της επιτροπής του διαγωνισμού. Μήπως είναι ο κατάλληλος χρόνος να καταργηθούν οι εξετάσεις όπως σαφώς εισηγείται η εταιρεία;
Μήπως ενδιαφέρει κανέναν το γεγονός ότι στο ΓΝΑ Ιπποκράτειο έχουν απομείνει ένας συντονιστής διευθυντής και δύο επιμελητές Α; Διερωτάται κανείς πως καλύπτονται οι εφημερίες του τμήματος; Τέλος, διευκρινίζω ότι τα παραπάνω απηχούν και τις απόψεις του συντονιστή διευθυντή.
4. E-mail κ. Ράλλη Γ.Ν.Α. “KAT” 11.3.12
Αγαπητέ κ. Αντωνιάδη,
Το από 29.2.12 έγγραφό σας προς το γραφείο προσωπικού του νοσοκομείου μας (όχι προς την κλινική μας), το οποίο επισυνάπτω, έφθασε στις 6.3.12. Θα μου επιτρέψετε να σας πω, ότι νομίζω πως το έγγραφό σας θα έπρεπε να είναι διατυπωμένο διαφορετικά. Το αναγραφόμενο “Παρακαλούμε σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 2 του ΠΔ 390/91 να μας πληροφορήσετε για τις κενές οργανικές θέσεις ειδικευομένων γιατρών της κλινικής σας”, προϋποθέτει ότι το γραφείο προσωπικού έχει το ΠΔ και δεύτερον ότι μπορεί ο υπεύθυνος υπάλληλος να ερμηνεύσει το γράμμα του νόμου. Δεν θα ήταν καλύτερο να γραφεί σαφώς π.χ. “Πόσες κενές θέσεις ειδικευομένων υπάρχουν σήμερα και πόσες προβλέπεται να κενωθούν μέχρι το Μάϊο του 2013;” Επίσης δεν θα ήταν πιο εύκολο και ασφαλές να επικοινωνήσετε εσείς ή κάποιος από τους συνεργάτες σας, τηλεφωνικά με τους Διευθυντές των τμημάτων, για να μορφώσετε προσωπική γνώμη για τις κενές θέσεις και να αποφευχθεί οποιαδήποτε λάθος απάντηση εκ μέρους των γραφείων προσωπικού; Γνωρίζω φυσικά ότι αυτό δεν αποτελεί υποχρέωσή σας, αλλά τα τμήματα που δίνουν ειδικότητα είναι τόσο λίγα…. Προσωπικά έχω κάνει αυτές τις επικοινωνίες τουλάχιστον δύο φορές τις τελευταίες ημέρες χωρίς πολλές καθυστερήσεις. Έτσι γνωρίζω ακριβώς τις ελλείψεις και τα προβλήματα των τμημάτων. Των τμημάτων χάρις στη λειτουργία και σκληρή δουλειά των οποίων, μπορούμε να υφιστάμεθα ως ειδικότητα, να αναγνωριζόμαστε από τις άλλες ειδικότητες και να έχουμε αυξημένο αριθμό ασθενών και κατ’ ακολουθίαν ανακοινώσεις, εργασίες, συνέδρια και Εταιρεία. Ο περιορισμός των τμημάτων λόγω έλλειψης ειδικευομένων, μόνο μαρασμό μπορεί να επιφέρει. Τη στιγμή μάλιστα που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης δεν γίνονται διορισμοί ειδικών και το υφιστάμενο προσωπικό είναι σε πολλές περιπτώσεις απελπιστικά μειωμένο και “γηρασμένο”, αδυνατώντας να ανταποκριθεί πλήρως στις αυξημένες απαιτήσεις. Θυμίζω επίσης ότι ο ερχομός ειδικευομένων μετά την επίσημη καθιέρωση της ειδικότητας, μας οδήγησε στο να γίνουμε καλύτεροι, να επεκτείνουμε περισσότερο το φάσμα μας εις βάρος ομόρων ειδικοτήτων και να ανταποκριθούμε στις αξιώσεις καλύτερης εκπαίδευσης. Οδήγησε επίσης στα μεγάλης συμμετοχής συνέδριά μας και στην ευγενή άμιλλα μεταξύ των τμημάτων. Επομένως η προκήρυξη του ακριβούς αριθμού ειδικευομένων είναι ζωτικής σημασίας και γι αυτό το λόγο συζητούμε. Δεν έχομε την πολυτέλεια να αποκλείσουμε κάποιους. Το νέο αίμα είναι αναγκαίο και απαραίτητο για να προχωρήσουμε.
Επίσης αγαπητέ κ. Αντωνιάδη, πιστεύω ότι στην επιστολή της Εταιρείας, αποδείξαμε με επιχειρήματα ότι ο λόγος καθιέρωσης της επιτροπής επιλογής ειδικευομένων, δεν υφίσταται πλέον και συγχρόνως δημιουργεί διακρίσεις μεταξύ των γιατρών. Επίσης θεωρούμε ότι η λειτουργία της δεν είναι πλέον επ’ ωφελεία της ειδικότητας. Δεν απαντήσατε λοιπόν στο κρίσιμο ερώτημα που σας θέσαμε, εάν συμφωνείτε με την κατάργησή της. Αντιλαμβάνεσθε ότι λόγω των θέσεων που κατέχετε ως Προέδρου της Επιτροπής αυτής και ως Προέδρου της Επιτροπής ΣΓΠΧ στο ΚΕΣΥ, η άποψή σας επί του θέματος είναι βαρύνουσα. Εάν επί παραδείγματι συμφωνείτε, θα μπορούσαμε συνενώνοντας δυνάμεις, να καταργήσουμε τις εξετάσεις αυτές ίσως και άμεσα. Περιμένοντας την τοποθέτησή σας,
Με εκτίμηση,
Γ. Ράλλης
Συντονιστής Διευθυντής Κλινικής
Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής
Γ.Ν.Α. “KAT”
Πρόεδρος ΕΕΣΓΠΧ
Συνημμένο:
Έγγραφο προς το Γραφείο Προσωπικού