Αθήνα 16-10-2017

Το Σάββατο 14-10-2017 απεβίωσε πλήρης ημερών ο εκ των Επιτίμων μελών της Ελληνικής Εταιρείας Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής Αθανάσιος Γιαννουλόπουλος.

Ο Αθ. Γιαννουλόπουλος υπήρξε Εντεταλμένος Υφηγητής και Αναπληρωτής Καθηγητής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε επίσης επί σειρά ετών υπεύθυνος της Κλινικής στο Νοσοκομείο Παίδων «Α. Κυριακού» και Διευθυντής της ομώνυμης Κλινικής στο ΓΠΝΑ «Γ. Γεννηματάς».

Υπηρέτησε με πάθος την Ειδικότητα και διακρίθηκε για το ακέραιο του χαρακτήρα του και τις βαθιές του γνώσεις, με πολλές επιτυχίες σε δύσκολες περιπτώσεις ασθενών. Αναλάμβανε την ευθύνη και την πραγματοποίηση μεγάλων επεμβάσεων στα Κρατικά Νοσοκομεία «Αρεταίειο», «Τζάνειο» και «ΠΙΚΠΑ Πεντέλης», πριν από την ίδρυση των επίσημων Πανεπιστημιακών Κλινικών στην Αθήνα. Επίσης συνετέλεσε στην διδασκαλία πολλών γενεών Οδοντιάτρων και Ειδικών Γναθοχειρουργών και παρουσίασε σημαντικό έργο ως Πρόεδρος της ΕΕΣΓΠΧ οργανώνοντας Πανελλήνια και διεθνή Συνέδρια και φροντίζοντας με αποτελεσματικότητα για την ενημέρωση και την διάδοση της Ειδικότητας.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20-10-2017 ώρα 3:00μμ στο 1ο Νεκροταφείο Αθηνών. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και ο καλός Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του.

Ο εκ των μαθητών του
Ομ. Καθηγητής Ι. Α. Ιατρού