Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως ίσως έχετε παρατηρήσει, έχουν εμφανιστεί διάφορες δυσλειτουργίες στην πρόσβαση της ιστοσελίδας μας. Αυτό συμβαίνει διότι οι server όπου φιλοξενούνται οι σελίδες του haoms.org έχουν δεχθεί σοβαρή επίθεση τις τελευταίες εβδομάδες (λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Οι σελίδες και το περιεχόμενο του haoms.org ευτυχώς δεν έχουν αλλοιωθεί. Αυτό που έγινε είναι να αλλοιωθούν οι κανόνες ανακατεύθυνσης των δικτυακών διευθύνσεων.

Με λίγα λόγια, ενώ πληκτρολογείς haoms.org, ο server σε κατεύθυνε σε αλλότρια, και πιθανώς επικίνδυνα, sites. Το θέμα έχει λυθεί όσον αφορά την ανακατεύθυνση, αλλά παραμένει το πρόβλημα με το google, το οποίο έχει ακόμα καταχωρημένες τις ιστοσελίδες μας από την περίοδο της μεγάλης επίθεσης. Γι’αυτό αν ψαξετε για haoms στο google, στα αποτελέσματα αναφερόμαστε ως τόπος online αγοράς σκευασμάτων για στυτικές δυσλειτουργίες! Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’αυτό, παρά να περιμένουμε την google να διορθώσει το πρόβλημα. Δυστυχώς είμαστε στην αρχή ενός μεγάλου κυβερνοπολέμου, ο οποίος θα μαίνεται αυξανόμενος αυτή την περίοδο των μεγάλων ανακατατάξεων στο διαδίκτυο.

Εδώ και δύο μήνες γίνεται ριζική αλλαγή στη δομή, τη λειτουργικότητα και την εμφάνιση της ιστοσελίδας μας, η οποία ήδη λειτουργεί σε δοκιμαστική μορφή σε νέους server, ώστε να μην επηρεάζεται η λειτουργικότητα της παρούσας σελίδας. Κάποιοι από εσάς λάβατε εχθές τα πρώτα δοκιμαστικά email από τη νέα ιστοσελίδα, στα πλαίσια των δοκιμών που γίνονται. Οι δοκιμές αυτές απαιτούν χρόνο, ώστε η μετάβαση να είναι το δυνατόν ομαλότερη. Ευελπιστώ όμως ότι η ανανεωμένη ιστοσελίδα θα εμφανιστεί στις οθόνες σας τις προσεχείς ημέρες. Παρακαλώ λοιπόν για την υπομονή σας, ιδίως αυτή την μεταβατική περίοδο.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Δημήτρης Παπαδάκης, ΣΓΠΧ
Υπεύθυνος Ιστοσελίδας ΕΕΣΓΠΧ