Πεπραγμένα του Βήματος Ειδικευομένων 2011 και της Δια Βίου Εκπαίδευσης των Στοματικών και Γναθοπροσωπικών Χειρουργών

Το «Βήμα των Ειδικευομένων», θεσμός πλέον στις ετήσιες εκδηλώσεις της ΕΕΣΓΠΧ, έγινε φέτος με εξαιρετική επιτυχία στο ξενοδοχείο «Ναϊάδες» στην λίμνη Πλαστήρα στην Καρδίτσα, το Σάββατο, 5/2/11. Όλοι οι οιωνοί ήταν θετικοί: Έντονη χιονόπτωση 2 μέρες πριν και έντονη ηλιοφάνεια το Σαββατοκύριακο 4-6/2/11, έκαναν και τους πιο διστακτικούς να προσέλθουν έστω και την τελευταία στιγμή, για να απολαύσουν ένα μοναδικό τοπίο.

Οι συμμετοχές έφτασαν τις 108, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο. Πρωτοφανής ήταν και η προσέλευση συνοδών προσώπων.

Το επιστημονικό πρόγραμμα που επιμελήθηκε επιστημονική επιτροπή υπό τον αν καθ. κ Λάμπρο Ζουλούμη περιλάμβανε παρουσιάσεις από ειδικευόμενους στην πρωινή και την απογευματινή συνεδρία, ενώ το μεσημέρι ο καθ Ν Λαζαρίδης και οι αν καθ Ι Ιατρού και Ν Παπαδογεωργάκης παρουσίασαν την εμπειρία τους από την χειρουργική αντιμετώπιση των παθήσεων των σιελογόνων, συμβάλλοντας στη δια βίου εκπαίδευση των Στοματικών και Γναθοπροσωπικών Χειρουργών, που για πρώτη φορά φέτος ενσωματώθηκε στο «βήμα των ειδικευομένων».

«Πήραμε όλοι ένα γερό φροντιστήριο», σχολίασε ο προεδρεύων της τελευταίας συνεδρίας αν καθ Ι Ιατρού, συμπερασματικά. Στην προετοιμασία αυτής της εκδήλωσης, οι «επιβλέποντες» τους συμμετέχοντες ειδικευόμενους έζησαν για μια ακόμη φορά την εμπειρία (ο υπογράφων για 6η συνεχή χρονιά) της συνεργασίας με ισάξιους συναδέλφους και της παραγωγικής συμπόρευσης του παρόντος με το μέλλον του χώρου μας, που είναι άλλωστε και ο στόχος του θεσμού.

Γρηγόρης Βενέτης
Λέκτορας