Βήμα των ειδικευομένων

Το Σάββατο 23 Ιουνίου και ώρα 09.00-14.00, διοργανώνεται “Το Βήμα των Ειδικευομένων” στο Αμφιθέατρο της Οδοντιατρικής Σχολής με θέμα “Σιελογόνοι Αδένες”. Ειδικευόμενοι από τις Γναθοπροσωπικές Χειρουργικές Κλινικές του Πε.Πα.Γ.Ν. Ηρακλείου, Γ.Π.Ν.Α. “Ιπποκράτειο”, και Γ.Π.Ν.Α. “Γεώργιος Γεννηματάς” θα αναπτύξουν διεξοδικά την παραπάνω ενότητα. Η συμμετοχή για την παρακολούθηση της επιστημονικής αυτής εκδήλωσης θα είναι ελεύθερη.

Σεμινάριο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης.

Tο Σεμινάριο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης που διοργανώθηκε το Σάββατο 7 Απριλίου στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Σ’ αυτό συμμετείχαν πάνω από 50 συνάδελφοι, αναπτύχθηκαν διεξοδικά τα θέματα της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και έγινε κατά ομάδες πρακτική άσκηση.

15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής

H Οργανωτική Επιτροπή του 15ο Πανελλήνιου Συνεδρίου Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής απευθύνει πρόσκληση προς όλους τους συναδέλφους για υποβολή εργασιών.

Εξετάσεις Επιλογής Ειδικευομένων 2001

Οι εξετάσεις επιλογής ειδικευομένων για την ειδικότητα της γναθοχειρουργικής θα γίνουν και φέτος σύμφωνα με το παλαιό σύστημα, όπως ορίζει το Π.Δ.390/91.

Επιστολή προς τα μέλη της ΕΕΣΓΠΧ

Αγαπητά μέλη,

Η Ελληνική Εταιρεία Στοματογναθοπροσωπικής Χειρουργικής, όπως είναι γνωστό εκτός από καθαρά επιστημονικό σωματείο, που αγωνίζεται για την καθιέρωση της ειδικότητας και την προαγωγής της μέσα από επιστημονικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με το καταστατικό της άρθρο 2 παραγρ. β, έχει σαν σκοπό και την διαφύλαξη και προστασία των επαγγελματικών , ηθικών και οικονομικών συμφερόντων των μελών της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ανταποκρινόμενο στις προτάσεις που έγιναν από πολλούς συναδέλφους στις Γενικές Συνελεύσεις προωθεί λύσεις για τα παρακάτω θέματα.

  1. Ασφαλιστική κάλυψη όλων των μελών για mal practice.
  2. Σύνταξη ενιαίου κωδικοποιημένου τιμολογίου για χρήση από την Ένωση Ιδιωτικών Ασφαλιστικών Εταιρειών.
  3. Διεύρυνση της ιστοσελίδας με πληροφορίες για τους ασθενείς, την ειδικότητα, τα Νοσοκομεία, τους Γναθοχειρουργούς και τον ρόλο τους στην αντιμετώπιση των ασθενών .
  4. Σύσταση τριμελούς επιτροπής που ασχολείται με επαγγελματικά θέματα των ελευθέρων επαγγελματιών .
  5. Ενέργειες για την παράνομη χρήση του τίτλου «Γναθοχειρουργός».
  6. Συναντήσεις με τους Διευθυντές των Γναθοχειρουργικών Κλινικών των Νοσοκομείων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Γναθοχειρουργοί στους χώρους αυτούς.
  7. Δημιουργία νέων θέσεων Γναθοχειρουργικής με συναντήσεις με την Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Αγαπητά μέλη, για την υλοποίηση αυτών των στόχων το Δ.Σ. αγωνίζεται και στην προσπάθειά του αυτή σας καλεί να το βοηθήσετε με προτάσεις και εισηγήσεις που θα ληφθούν σοβαρά υπόψιν για τη συνέχιση του αγώνα.

Η ΕΕΣΓΠΧ ξεφεύγοντας πλέον από τα στενά πλαίσια των μικρών εταιρειών έχει την αποδοχή της πολιτείας, αλλά και την δύναμη να προωθήσει τα συμφέροντά σας.

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Με θερμούς συναδελφικούς χαιρετισμούς,

O Πρόεδρος O Γενικός Γραμματέας
Γ. Πάνος Επικ. Καθηγητής I. Iατρού

16th ICOMS, Athens 2003

Στο Durban της Νοτίου Αφρικής, κατά τη διάρκεια των εργασιών του 15ου ICOMS, η ελληνική οργανωτική επιτροπή του 16ου ICOMS παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία τις προτάσεις της για τη διοργάνωση του επομένου συνεδρίου. Η όλη παρουσία της ελληνικής αντιπροσωπίας αποκόμισε ευμενή σχόλια.

Durban_2001

Στη φωτογραφία διακρίνονται ο Πρόεδρος της IAOMS P. Stoelinga με τον Πρόεδρο της Ε.Ε.ΣΓΠ.Χ. Γ. Πάνο, τον Πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του 16ου ICOMS Α. Αγγελόπουλο και τα λοιπά μέλη της εκτελεστικής επιτροπής κ.κ. Αλεξανδρίδη, Καρακάση, Σκουτέρη και Ζαχαριάδη.